Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със зеле на фурна

Свинско със зеле на фурна

Свинско със зеле на фурна
Снимка: Мина Димитрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Свинско със зеле на фурна, което задължително поднесете със скилидки чесън"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • зеле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • свинска мас - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета и се измива. Зелето се нарязва на ивици и се посолява.

Лукът се нарязват на ситни кубчета.

В тенджера се поставя маста и месото да се запържи от всички страни и да промени цвета си. Изважда се месото и се поставя в тава, а в тенджерата с мазнината се прибавя лукът и зелето.

Налива се чаша вода и се оставя зеленчуците да омекнат. След това се поставят върху месото в тавата.

Овкусяват се с червен и черен пипер свинското със зеле. Поставят се двата листа дафинов лист, бахара и половин чаша вода.

Поставя се свинско със зеле на фурна за 60 минути на 180°C.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: