Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско контрафиле на фурна

Свинско контрафиле на фурна

Свинско контрафиле на фурна
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • заквасена сметана - 300 грама
  • свинско контрафиле - 1 килограм
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червено вино - 100 мл
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол - 2 - 3 щ.
  • черен пипер - 2 - 3 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското контрафиле на пържоли с дебелина около 1 см. Посолете и ги натрийте със счукания чесън и черния пипер.

Сложете свинското месо в купа и полейте с олиото, виното и соевия сос. Покрийте и го оставете да се маринова в хладилник за няколко часа.

Подредете пържолите в малка тава, като ги застъпите леко. Между тях сипете по 2 лъжици заквасена сметана. Полейте отгоре с маринатата и покрийте с фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете месото около половин час.

След това махнете фолиото и запечете до апетитен загар.

Свинското контрафиле на фурна е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: