Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Свинско вретено от контрафиле

Свинско вретено от контрафиле

Свинско вретено от контрафиле
Снимка: Стоянка Русенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Желаем ви прекрасен апетит с това свинско вретено от контрафиле"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг контра филе
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 100 г
  • масло - 50 г
  • сол
  • за плънката
  • лук - 2 глави
  • гъби - 150 г буркан
  • брашно - 40 г
  • за гарнитура
  • маруля - 1/2 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • олио
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле нарязваме на парчета.

Начукваме с помощта на чукче за пържоли, така че да се изтънят.

Овкусяваме и от двете страни със сол и черен пипер и прибираме в хладилника.

Плънката си приготвяме, като нарязваме на дребно лука, задушаваме го до омекване в част от мазнината.

При омекването прибавяме нарязаните на дребно гъби.

Задушаваме и тях, след което отстраняваме от котлона и оставяме настрана.

Започваме да си приготвяме свинско вретено, като си изваждаме месото от хладилника и разпределяме плънката.

Навиваме на руло, зашиваме и овалваме в брашно.

Поставяме в тиган и изпържваме до готовност.

Приготвяме си салата от маруля и лук, овкусяваме и разбъркваме добре.

Я чиния поставяме свинско вретено от контрафиле, салата и поднасяме .

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: