Начин на приготвяне
От бонфилето си нарязваме две по-дебели парчета.
На всяко едно през средата правим разрез, като внимаваме да не срежем напълно на две части.
По възможност изтъняваме месото с дървено чукче и поръсваме от двете страни със сол, черен пипер и оставяме на страна.
Започваме да си приготвяме плънката, като нарязваме лука, морковите, киселите краставички и кашкавала на ситно.
Поставяме тиган на котлона заедно с олиото и запържваме за кратко лука, след което прибавяме и морковите.
Сваляме от огъня и оставяме да се охлади.
Към него добавяме кашкавала, киселите краставички, граха, магданоза нарязан на ситно.
Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.
От сместа пълним свинското вретено.
Намазваме обилно с масло и поставяме апетитните солени рула в съд за печене.
Поставяме в печката и печем до готовност свинско вретено с богата плънка.