Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Свинско вретено с богата плънка

Свинско вретено с богата плънка

Свинско вретено с богата плънка
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Насладете се на тези апетитни солени рула с богата плънка"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1.5 кг бонфиле
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 2 бр.
  • грах - 1 к.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бонфилето си нарязваме две по-дебели парчета.

На всяко едно през средата правим разрез, като внимаваме да не срежем напълно на две части.

По възможност изтъняваме месото с дървено чукче и поръсваме от двете страни със сол, черен пипер и оставяме на страна.

Започваме да си приготвяме плънката, като нарязваме лука, морковите, киселите краставички и кашкавала на ситно.

Поставяме тиган на котлона заедно с олиото и запържваме за кратко лука, след което прибавяме и морковите.

Сваляме от огъня и оставяме да се охлади.

Към него добавяме кашкавала, киселите краставички, граха, магданоза нарязан на ситно.

Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.

От сместа пълним свинското вретено.

Намазваме обилно с масло и поставяме апетитните солени рула в съд за печене.

Поставяме в печката и печем до готовност свинско вретено с богата плънка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: