Начин на приготвяне
Използва се целият праз - както бялата, така и зелената част. Наситнете го и го задушете в малко олио до омекване. Прибавете доматеното пюре и охладете. След това добавете разбитите яйца със сирене и извара. Посолете, ако има нужда.
Разрежете корите на ленти с дължина 10-12 см. Вземете два листа един върху друг, като намазнете всеки един лист. Сложете плънката в единия край и навийте на триъгълничета.
Когато плънката е в единия край, а не по цялата дължина на листа, малките банички стават по-издути и вкусни.
Наредете триъгълните банички в намаслена тава и отгоре ги намажете с олио. Поръсете ги със сусам и печете в загрята на 170 градуса фурна до готовност - около 35 минути.
Триъгълните банички с богата плънка са готови.