Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свинско с булгур и ориз на фурна

Свинско с булгур и ориз на фурна

Свинско с булгур и ориз на фурна
Снимка: Даниела Русева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"След дълъг работен ден колкото и да ни сложите от това печено свинско с ориз, винаги ще искаме и допълнително"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч. непълна
  • свинско месо - 800 грама /плешка без кост/
  • пресен чесън - 4 - 5 стръка
  • булгур - 1 ч.ч. непълна
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова вегета
  • пресен лук - 10 стръка
  • девесил - 4 - 5 стръка
  • черен пипер
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на късчета свинската плешка. Сипете олио в тенджерка и сложете месото да се задушава под капак заедно с кафена чашка вода.

Щом водата изври и месото остане само на мазнина, пак налейте вътре чашка вода.

Извършвайте тази процедура 3 пъти и оставете да се готви на умерен огън, като разбърквате по-често. Овкусете със сол.

Щом месото пак остане на мазнина, добавете предварително измития ориз. Щом ориза стане стъклен, добавете наситнете чесън и зелен лук, разбъркайте и сипете булгура. Залейте продуктите с 3 чаши вода.

Наситнете девесила и го добавете, овкусете с подправките.

Прехвърлете всичко в тава, залейте с още вода и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна.

Печете до пълна готовност на ориза на фурна.

Свинското с булгур и ориз на фурна е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: