Начин на приготвяне
Нарежете на късчета свинската плешка. Сипете олио в тенджерка и сложете месото да се задушава под капак заедно с кафена чашка вода.
Щом водата изври и месото остане само на мазнина, пак налейте вътре чашка вода.
Извършвайте тази процедура 3 пъти и оставете да се готви на умерен огън, като разбърквате по-често. Овкусете със сол.
Щом месото пак остане на мазнина, добавете предварително измития ориз. Щом ориза стане стъклен, добавете наситнете чесън и зелен лук, разбъркайте и сипете булгура. Залейте продуктите с 3 чаши вода.
Наситнете девесила и го добавете, овкусете с подправките.
Прехвърлете всичко в тава, залейте с още вода и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна.
Печете до пълна готовност на ориза на фурна.
Свинското с булгур и ориз на фурна е готова.