Начин на приготвяне
Нарежете по дължина свинските гърди, след това ги направете на кубчета. Полейте ги със соевия сос, черния пипер, захарта и 1-2 лъжици олио.
Приберете ги в хладилник и оставете да се мариноват за няколко часа.
Наситнете лука и го запържете в останалото загрято олио до омекване. Прибавете нарязаните на дребно моркови, а щом поомекнат, прибавете маринованото свинско и нарязания магданоз. Сипете още 2 лъжици соев сос и бъркайте няколко минути.
Сипете ориза и го запържете.
Прехвърлете всичко в тава и налейте количество вода, което зависи от сорта на използвания ориз.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете ориза на фурна до готовност - около 30-тина минути.
Оризът на фурна със свинско и моркови е много вкусен.