Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз на фурна със свинско и моркови

Ориз на фурна със свинско и моркови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Ориз на фурна със свинско и моркови
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ориз на фурна със свинско и моркови"

Необходими продукти

  • свински гърди - 270 - 300 грама
  • лук - 1 глава
  • ориз - 260 грама
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • моркови - 1 голям
  • захар - 2 щ.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете по дължина свинските гърди, след това ги направете на кубчета. Полейте ги със соевия сос, черния пипер, захарта и 1-2 лъжици олио.

Приберете ги в хладилник и оставете да се мариноват за няколко часа.

Наситнете лука и го запържете в останалото загрято олио до омекване. Прибавете нарязаните на дребно моркови, а щом поомекнат, прибавете маринованото свинско и нарязания магданоз. Сипете още 2 лъжици соев сос и бъркайте няколко минути.

Сипете ориза и го запържете.

Прехвърлете всичко в тава и налейте количество вода, което зависи от сорта на използвания ориз.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете ориза на фурна до готовност - около 30-тина минути.

Оризът на фурна със свинско и моркови е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: