Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки бутчета с ориз и моркови на фурна

Пилешки бутчета с ориз и моркови на фурна

Мария СимоваМария Симова
Новак
228144k585
Пилешки бутчета с ориз и моркови на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
01/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Още не сме срещали човек, който да не обича пилешки бутчета с ориз"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • за паприката
  • червен пипер - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • още
  • ориз - 300 г
  • моркови - 1 бр. голям
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета, сложете ги в купа и добавете към тях олиото, куркумата, червения пипер и нарязаните на ситно скилидки чесън.

Хубаво втрийте подправките в бутчетата.

Запържете в дълбок тиган нарязания лук и настъргани на едро ренде морков.

Измийте ориза добре и го добавете в тигана заедно с черния пипер и солта. Запържете го за няколко минути.

Изсипете тази смес в дълбока тава и налейте 600 мл вода.

Отгоре наредете пилешките бутчета и ги завийте с алуминиево фолио.

Печете ориза на фурна на 180 °C за около 90 минути.

Малко преди да извадите ястието махнете фолиото.

Пилешките бутчета с ориз и моркови на фурна са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: