Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Ориз с грах и пилешки бутчета на фурна

Ориз с грах и пилешки бутчета на фурна

Ориз с грах и пилешки бутчета на фурна
Снимка: Таня Левенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусен ориз на фурна с пилешки бутчета - кой би устоял на тази класика в българската кухня?"

Необходими продукти

  • замразен грах - 200 грама
  • пилешки бутчета - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • ориз - 200 грама
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • куркума - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете на две пилешките бутчета.

Прехвърлете ги в тенджера и ги залейте с 3 чаши вода, сварете ги за 10-тина минути.

Извадете месото и го измийте с вода.

Сложете бутчетата на дъска за рязане и ги намажете с куркума, червен пипер и сол.

Наредете ги в тава за печене и леко ги полейте с олио. Изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за 15-тина минути.

Междувременно изпържете наситнения лук. Добавете към него ориза, а след 1-2 минути и граха.

Сипете чаша от бульона, в който варихте пилето. Овкусете с универсалната подправка, сол, черен пипер и доматеното пюре. После сипете и останалия бульон.

Добавете ориза към печеното пиле.

Върнете във фурната и когато започне да ври, може да я изключите. Оставете вътре за 15 минути, извадете и поръсете с прясно нарязан магданоз.

Поднесете ориза на фурна топъл.

Оризът с грах и пилешки бутчета на фурна е много вкусен.

Ако обичаш да хапваш пилешко, опитай и тези изпитани рецепти за пиле с ориз или вкусно пиле с грах.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: