Начин на приготвяне
Смесете със зехтина всички посочени подправки за бутчетата. Намажете хубаво пилешкото, втривайки с ръце.
Сложете бутчетата в тава и налейте бульона.
Загрейте фурната на 170 градуса и ги изпечете за 40 минути. Ако много се запекат отгоре, най-добре сложете алуминиево фолио.
Междувременно нарежете почистените зеленчуци.
Извадете бутчетата и около тях разпределете граха, зеленчуците и доматите. Сипете малко течности и овкусете с подправки по ваш избор.
Покрийте с фолио и върнете във фурната за половин час. Махнете фолиото и допечете за още 10-тина минути.
Накрая поръсете с пресен магданоз или копър.
Вкусният грах с пилешки бутчета на фурна е готов.
Виж също как се прави вкусно пюре от грах или опитай и нашето класическо телешко с грах.