Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани чорбаджийски чушлета в буркани

Пукани чорбаджийски чушлета в буркани

Пукани чорбаджийски чушлета в буркани
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ето как да приготвите пукани чорбаджийски чушлета в буркани"

Необходими продукти

  • захар - 6 с.л.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чорбаджийски чушки - 700 г
  • моркови - 2 бр.
  • оцет - до чертата
  • сол - 2 с.л.
  • копър
  • чесън - скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от дръжките и изпечете на скара чорбаджийските чушки. Сложете в тенджера с капак да се задушат.

Вземете два бъркана. Нарежете скилидки чесън. Подредете чушките в буркани, между тях сложете копър и чесън. Отгоре сложете резенчета морков и ленти чушка.

Сипете оцет във всеки буркан до чертата и допълнете с вода. Сипете течността от бурканите в касерола, добавете захар и сол и затоплете.

Залейте чушките, затворете и обърнете бурканите да се вакумират.

Съхранявайте пуканите чорбаджийски чушлета в буркани на хладно и тъмно място.

Опитай и другите ни рецепти за апетитни люти чушки без варене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: