Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани чушки рибки в буркани

Пукани чушки рибки в буркани

Пукани чушки рибки в буркани
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Лесни пукани чушлета, които да поднесете към всяко ястие"

Необходими продукти

  • чушки рибки - 2 кг
  • марината за 1 буркан
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - 1 равна с.л.
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво лютите чушки и изрежете дръжките им.

Загрейте котлона и ги изпукайте и от двете страни. Може да загреете тиган и да ги пукате вътре в него.

Сипете в буркан оцета, добавете солта, захарта и олиото. Наредете вътре още горещите чушлета, като между тях слагате магданоз, чесън и зърна пипер.

Притискайте хубаво чушлетата.

Затворете буркана с капачка и обърнете надолу. След 1-2 дни може да го обърнете.

Приготвени по този начин, чушлетата няма нужда да се стерилизират.

Пуканите чушки рибки в буркани са готови.

Ако обичаш лютичко, опитай и другите ни рецепти за люти чушки рибки или другите ни изпитани предложения за люти чушки в буркани.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тази рецепта е супер,чушлета са превъзходни,правя я от 50 години.
27.07.2024 11:25
2