Начин на приготвяне
Измийте хубаво лютите чушки и изрежете дръжките им.
Загрейте котлона и ги изпукайте и от двете страни. Може да загреете тиган и да ги пукате вътре в него.
Сипете в буркан оцета, добавете солта, захарта и олиото. Наредете вътре още горещите чушлета, като между тях слагате магданоз, чесън и зърна пипер.
Притискайте хубаво чушлетата.
Затворете буркана с капачка и обърнете надолу. След 1-2 дни може да го обърнете.
Приготвени по този начин, чушлетата няма нужда да се стерилизират.
Пуканите чушки рибки в буркани са готови.
Ако обичаш лютичко, опитай и другите ни рецепти за люти чушки рибки или другите ни изпитани предложения за люти чушки в буркани.
Коментари