Начин на приготвяне
Измийте хубаво лютите чушлета и махнете дръжките им.
Загрейте скарата и изпукайте чушлетата и от двете страни.
Направете маринатата, като за целта смесите оцета и захарта в голяма тенджера и ги кипнете. Щом сместа заври, изключете огъня и посолете (солта е по ваш вкус).
Охладете маринатата и добавете към нея едро нарязания чесън и наситнения копър.
Наредете чушлетата в буркани, но без да ги притискате. Залейте с маринатата и затворете с капачки.
Тези чушлета в буркани нямат нужда от варене.
Сладко-киселите чушки рибки са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за люти чушки рибки или тези люти чушки в буркани.
Коментари
След това се слагат в тенджера и на око се поръсват със сол и захар, похлупва се и се разпръсква в тенджерата, оставя се така за около 5 мин.и след това се нареждат в буркани. Останалия разтвор в тенджерата се разпределя по бурканите. Долива се само с качествен винен оцет, на следващия ден отново се добива с оцет, завиват се капачките и се нареждат до другата зимнина.