Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени чушки»Пукани чушлета в буркани без варене

Пукани чушлета в буркани без варене

Пукани чушлета в буркани без варене
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Чудни люти чушлета, които отварят апетита и загряват душата"

Необходими продукти

  • чорбаджийски чушки - 1 кг
  • люти чушки - 2 кг Рибки
  • оцет - около 1100 мл
  • морска сол - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • захар - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво двата вида люти чушки. След това ги почистете, изрежете леко дръжките им и ги изпукайте на загрята скара или котлон.

Разстелете пуканите люти чушлета на хартия.

Разтворете в дълбок съд захарта и солта в оцета.

Сипете охладените чушки в купата с маринатата. Добавете наситнените копър и магданоз.

Оставете да престоят така за едно денонощие, като от време на време разбърквате.

Напълнете лютите чушки в буркани и ги затворете - не е необходимо да ги стерилизирате.

Пуканите чушлета в буркани без варене са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: