Начин на приготвяне
Почистете и измийте бутчетата, подсушете и ги наредете плътно едно до друго в тава намазана с 3 с.л. олио.
Поръсете бутчетата с черния пипер и сол на вкус. Почистете морковите и ги нарежете на филийки, разпределете ги върху бутчетата.
За соса почистете и измийте лука, доматите и чушката, смелете ги в блендер.
Поставете ги в купа и добавете олиото, бахара, солта, виното, мащерката и нарязаният на ситно магданоз, разбъркайте и залейте бутчетата с него.
Покрийте тавата с фолио или капак ако има такъв и я поставете в предварително нагрятата на 220 градуса фурна и печете пилешкото за 1 час. След което премахнете фолиото (капака) и допичате за около още 10-15 минути.
Много вкусни пилешки бутчета с ароматен сос на фурна!