Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешките гърди. С остър нож ги прережете по сретата. Трябва да се получат тънки и крехки пържоли.
Подравяте ги със сол и черен пипер на вкус.
Всяка една пилешка пържола оваляйте в брашно, но и добре изтупайте излишното количество.
Загрейте олиото в тиган и запечатайте пържолите за по минута от двете им страни.
Щом са готови, ги прехвърлете в тава. Над тях наредете парченца топено сирене.
Разбъркайте готварската, заквасената сметана и виното. В сместа сложете риган и ако прецените, допълнително сол и черен пипер (аз не слагам). Полейте пържолите със сместа.
Покрийте тавата с домакинско фолио и сложете пържолите със сос да се пекат на 200 градуса за един час. Може към края на времето да откриете тавата и да запечете малко ястието.
Това е всичко! Време да се насладите на превъзходни пилешки пържоли с гъст сос на фурна!