Начин на приготвяне
Почистете пилешките бутчета, сложете ги в купа и добавете към тях олиото, куркумата, червения пипер и нарязаните на ситно скилидки чесън.
Хубаво втрийте подправките в бутчетата.
Запържете в дълбок тиган нарязания лук и настъргани на едро ренде морков.
Измийте ориза добре и го добавете в тигана заедно с черния пипер и солта. Запържете го за няколко минути.
Изсипете тази смес в дълбока тава и налейте 600 мл вода.
Отгоре наредете пилешките бутчета и ги завийте с алуминиево фолио.
Печете ориза на фурна на 180 °C за около 90 минути.
Малко преди да извадите ястието махнете фолиото.
Пилешките бутчета с ориз и моркови на фурна са много вкусни.