Начин на приготвяне
Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук и морковите, настъргани на едро ренде. Когато омекнат зеленчуците, добавяме ориза, разбъркваме и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.
Оставяме продуктите да се варят на тих огън до омекване на морковите и ориза. Сваляме от огъня и добавяме доматената салца и разбъркваме добре.
Отделно сваряваме до готовност картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.
В предварително намазнена тава полагаме един пласт от настърганите картофи. Отгоре слагаме задушените моркови и ориз, поръсваме с настърган кашкавал и покриваме с останалите картофи.
Слагаме парченца масло, заливаме с яйцата, разбити в прясното мляко и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.