Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от моркови на фурна

Мусака от моркови на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Мусака от моркови на фурна
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр. големи
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • доматена салца - 1 с.л.сол
  • картофи - 1 кг
  • кашкавал - 100 г по желание
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук и морковите, настъргани на едро ренде. Когато омекнат зеленчуците, добавяме ориза, разбъркваме и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.

Оставяме продуктите да се варят на тих огън до омекване на морковите и ориза. Сваляме от огъня и добавяме доматената салца и разбъркваме добре.

Отделно сваряваме до готовност картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.

В предварително намазнена тава полагаме един пласт от настърганите картофи. Отгоре слагаме задушените моркови и ориз, поръсваме с настърган кашкавал и покриваме с останалите картофи.

Слагаме парченца масло, заливаме с яйцата, разбити в прясното мляко и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: