Начин на приготвяне
Свинското се нарязва на пържолки. От всички съставки се прави маринатата и пържолите се овкусяват.
Оставят се за 1 час, след това се подреждат в тава и се налива малко бяло вино.
Покрива се с алуминиево фолио и се пекат на 250°C за 1 час.
През това време се приготвя гъбеният сос. Гъбите се измиват и се нарязват на филийки.
Изпържват се до изпаряване на течността, която си пускат. Добавя се брашното и се разрежда с гъбен бульон, докато се получи умерено гъст сос.
Вари се 10-тина мин, като се разбърква. Овкусяват се с лимоновия сок и индийското орехче.
Запечените пържоли се заливат с вкусният гъбен сос и се хапва свинско с гъбен сос на фурна.