Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско с гъбен сос на фурна

Свинско с гъбен сос на фурна

Свинско с гъбен сос на фурна
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Запечените пържоли се заливат с вкусният гъбен сос и се хапват с апетити и с нож и вилица"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • кетчуп - 1 ч.л
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • За гъбения сос
  • гъби - 1/2 кг
  • сол
  • олио
  • лимонов сок
  • индийско орехче - щипка
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на пържолки. От всички съставки се прави маринатата и пържолите се овкусяват.

Оставят се за 1 час, след това се подреждат в тава и се налива малко бяло вино.

Покрива се с алуминиево фолио и се пекат на 250°C за 1 час.

През това време се приготвя гъбеният сос. Гъбите се измиват и се нарязват на филийки.

Изпържват се до изпаряване на течността, която си пускат. Добавя се брашното и се разрежда с гъбен бульон, докато се получи умерено гъст сос.

Вари се 10-тина мин, като се разбърква. Овкусяват се с лимоновия сок и индийското орехче.

Запечените пържоли се заливат с вкусният гъбен сос и се хапва свинско с гъбен сос на фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: