Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско със сос от гъби на фурна

Свинско със сос от гъби на фурна

Свинско със сос от гъби на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Отделете време още утре и направете деня специален с тази любима на всички рецепта за свинско с гъбен сос на фурна"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • кимион
  • риган
  • бира - 1/2 кутийка
  • краве масло - бучка
  • за соса
  • гъби - 150 г
  • червено вино - 50 мл
  • краве масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на свинското със сос от гъби на фурна най-напред измийте пържолите и ги подредете в тавичка. Поръсете с подправките, налейте бирата и нарежете кравето масло отгоре.

Затворете тавата плътно с алуминиево фолио. Пеете в загрята фурна на 180 градуса за около 90 мин. Махнете фолиото и запечете за около 10-15 минути на 200 градуса до златисто.

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в тенджера с вода, колкото да ги покрие и варете до готовност. Извадете гъбите с решетъчна лъжица и заделете.

Налейте виното в гъбения бульон и варете, докато изври водата до половината. Налейте 100 мл от соса на печеното месо и оставете за около 10 минути да къкри.

Върнете гъбите и махнете от котлона. Добавете солта, черния пипер и кравето масло. Пасирайте с пасатора.

Поднесете свинските пържолите на фурна топли с вкусния гъбен сос в чиния.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: