Начин на приготвяне
За приготвянето на свинското със сос от гъби на фурна най-напред измийте пържолите и ги подредете в тавичка. Поръсете с подправките, налейте бирата и нарежете кравето масло отгоре.
Затворете тавата плътно с алуминиево фолио. Пеете в загрята фурна на 180 градуса за около 90 мин. Махнете фолиото и запечете за около 10-15 минути на 200 градуса до златисто.
Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Сложете ги в тенджера с вода, колкото да ги покрие и варете до готовност. Извадете гъбите с решетъчна лъжица и заделете.
Налейте виното в гъбения бульон и варете, докато изври водата до половината. Налейте 100 мл от соса на печеното месо и оставете за около 10 минути да къкри.
Върнете гъбите и махнете от котлона. Добавете солта, черния пипер и кравето масло. Пасирайте с пасатора.
Поднесете свинските пържолите на фурна топли с вкусния гъбен сос в чиния.