Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли с гъбен сос на фурна

Вратни пържоли с гъбен сос на фурна

Вратни пържоли с гъбен сос на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Щом става дума за вкусна храна, залагаме на сигурно с вратните пържоли с гъбен сос - и печелим"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • гъби - 6 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • коняк - 1 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги поръсете със сол и черен пипер. Разтопете кравето масло в тиган.

Запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и подредете в тавичка за готвене.

Обелете гъбите и нарежете на филийки. Изпържете гъбите в същата мазнина. Добавете коняка, а след няколко минути и сметаната. Сложете сол и черен пипер на вкус. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Залейте пържолите с тях и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 40 минути.

Изключете, оставете леко да се охлади и сервирайте веднага.

Вратните пържоли с гъбен сос на фурна са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: