Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Ребърца с кисело зеле на фурна

Ребърца с кисело зеле на фурна

Ребърца с кисело зеле на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Киселото зеле винаги трябва да бъде приготвяно с вкусни ребърца"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 средна глава
  • свински ребра - 600 грама
  • дафинов лист - 2 броя
  • мас - 1 - 2 с.л.
  • праз - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета свинските ребра.

В тенджера загрейте олиото и маста, запържете до зачервяване ребрата, след което ги извадете в чиния.

В същата мазнина задушете наситнения праз. След това прибавете нарязаното кисело зеле и разбъркайте за 2-3 минути. Поръсете с червения пипер, налейте вода, която стига малко под зелето.

Овкусете с подправките и прехвърлете в тава за печене.

Наредете ребрата отгоре и овкусете с черен пипер, кимион и дафиновия лист.

Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте тавата с фолио и печете до готовност. Малко преди края махнете фолиото, за да получи ястието апетитен загар.

Ребърцата с кисело зеле на фурна са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: