Начин на приготвяне
Свинският джолан се измива хубаво и слага в тенджера заедно с 2 бр. дафинови листа, две цели скилидки чесън, нарязана на кубчета четвърт глава целина и сол.
Най-лесно джоланът се сварява в тенджера под налягане, като преди да се сложи капакът се отпенва. Варенето отнема 40 минути, ако е в обикновена е повече.
Свареният джолан се обезкостява и оставя настрани.
В друга тенджера се слага нарязаното кисело зеле заедно с олиото, червеният пипер и около две чаени чаши вода. Зелето се вари на котлон, до полуготовност. Слага се измитият ориз, след което всичко се прехвърля в тава заедно със сварения, обезкостен и нарязан на парчета свински джолан.
Зелето за яденето се слага във фурна, налива се чаша вода и се пече до готовност, като се разбърква периодично.
Зеле със свинско месо е класическа комбинация, любима на цялото семейство. Пригответе си и вие кисело зеле със свински джолан на фурна.