Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Кисело зеле със свински джолан на фурна

Кисело зеле със свински джолан на фурна

Кисело зеле със свински джолан на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Зеле със свинско е класическа комбинация, любима на цялото семейство."

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - 1/4 глава
  • сол
  • киселo зеле - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ориз - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се измива хубаво и слага в тенджера заедно с 2 бр. дафинови листа, две цели скилидки чесън, нарязана на кубчета четвърт глава целина и сол.

Най-лесно джоланът се сварява в тенджера под налягане, като преди да се сложи капакът се отпенва. Варенето отнема 40 минути, ако е в обикновена е повече.

Свареният джолан се обезкостява и оставя настрани.

В друга тенджера се слага нарязаното кисело зеле заедно с олиото, червеният пипер и около две чаени чаши вода. Зелето се вари на котлон, до полуготовност. Слага се измитият ориз, след което всичко се прехвърля в тава заедно със сварения, обезкостен и нарязан на парчета свински джолан.

Зелето за яденето се слага във фурна, налива се чаша вода и се пече до готовност, като се разбърква периодично.

Зеле със свинско месо е класическа комбинация, любима на цялото семейство. Пригответе си и вие кисело зеле със свински джолан на фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: