Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен паламуд на фурна

Печен паламуд на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Печен паламуд на фурна
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Поднасяме печената риба с гарнитура по избор, а най-подходяща е класическата картофена салата"

Необходими продукти

  • паламуд - 1 бр. голям
  • лук - 3 - 4 глави
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • доматена саца - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на филийки лука и го изпържваме леко в олиото. Изсипваме го в тавичка и слагаме отгоре паламуда, предварително овкусен със сол и черен пипер.

Върху рибата поставяме заливаме доматената салца, размита в малко вода, заливаме с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Поднасяме печената риба с гарнитура по избор, подходяща е класическата картофена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: