Edin.bg»Избрани Колекции»Паламуд на Фурна


Върху зелето нарязваме 3-4 домата на филийки и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна, без да добавяме никаква вода....

След това я напълнете със ситно нарязан магданоз, намажете я с олио и я увийте във фолио и печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна....

Почистеният паламуд се реже на шайби или реди цял (ако е по-дребен) в тава....

Слагат се ситно нарязаните копър и магданоз, паламудът се вари още 10 минути....

В подходяща тенджера слагаме ред паламуд, отгоре поставяме от нарязаните моркови и лук, както и няколко скилидки чесън, няколко зърна бахар и черен...

Поставяме рибата в хартия за печене, увиваме го в няколко слоя и печем в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути или докато хартията обгори...

С остър нож нарежете осоления паламуд на тънки филийки. Не добавяйте сол, защото той си е доста солен....

В предварително приготвени буркани слагаме ред паламуд, който покриваме с ред лук и моркови и подправки....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 4
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: