Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия по моряшки

Скумрия по моряшки

Скумрия по моряшки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Наистина е невероятно вкусна тази скумрия по моряшки"

Необходими продукти

  • домати - консерва 1 буркан (400 г)
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • скумрия - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 2 - 3 щипки
  • магданоз
  • лимони
  • сол - на вкус
  • риган
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на парчета скумрията. Поръсете с черен пипер и сол. Почистете и нарежете лука и чесъна. Задушете лука с малко сол в мазнина.

Пасирайте доматите и сипете в тигана. Добавете скилидките чесън, сол, захар, дафинов лист. Сипете в тава 26 см, отгоре поставете рибата. Поръсете скумрията в доматен сос с риган.

Печете рибата около 35 мин. Поднесете, поръсена с лимон и магданоз.

Скумрията по моряшки е невероятно вкусна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: