Начин на приготвяне
Нахутът трябва да е сух, така че ако е от буркан го сложете да се отцеди добре. Сварете яйцата във вода. Обелете и нарежете на малки парчета, като заделите единия жълтък.
Сложете ги в купа с нахута. Нарежете лука на дребно. Сложете и него. От маслините заделете няколко за украса, а останалите нарежете.
Добавете и рибата (от нея също заделете малко). Нарежете 3 чери доматчета на дребно, а останалите на половинки.
В купичка сложете солта, зехтина, оцета и жълтъка. Разбъркайте до еднородна смес. Добавете дресинга за нахутената салата в купата и разбъркайте.
В голяма салатна чиния сложете нахута в средата. Подредете доматите по края. Намачкайте жълтъка с вилица и поръсете отгоре върху вкусната нахутена салата.
Подредете маслините и сложете малко от заделената риба тон.
Тази апетитна рибна салата е чудесна за вечеря, особено ако я сервирате с любимо питие!