Edin.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Нахутена салата с риба тон и спанак

Нахутена салата с риба тон и спанак

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Нахутена салата с риба тон и спанак
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Поръсете с хрупкавия нахут и поднесете нахутена салата с риба тон и спанак с бяло вино или розе. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • нахут - 400 г от консерва
  • риба тон - 200 г от консерва
  • спанак - 6 шепа листа или около 100 г
  • майонеза - 4 с.л. с връх
  • лук - 1/2 глава, червен (по желание)
  • масло - 1 и 1/2 ч.л.
  • балсамов оцет - спрей
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете нахута от течността в консервата и го сипете в цедка. Минете през течаща вода, за да го изплакнете добре, след това отцедете и подсушете малка част от зрънцата. Тях ще запечем, за имаме две текстури на нахута.

Загрейте тиган с дебело дъно на умерен огън. Разтопете в него маслото и сложете заделения нахут (около 100 г) със щипка сол. Гответе при често разбъркване, докато стане златист и хване хрупкава коричка. Най-добре става във фурната, но за целта трябва да е повече количество, иначе не си заслужава.

Сложете в купа останалия нахут заедно със спанака. Ако листенцата са малки, ги оставете цели, в противен случай нарежете на едро. Добавете и нарязания на тънки жулиени лук (той е по желание). Овкусете със сол, зехтин и балсамов оцет.

Разпределете в две чинии и във всяка сложете по 100 грама риба тон и по две лъжици майонеза.

Майонезата е важна, защото освен че си отива много с останалите продукти, но и внася мекота и кремообразност на иначе сухичкия нахут.

Накрая поръсете с хрупкавия нахут и поднесете нахутена салата с риба тон и спанак с бяло вино или розе.

Добър апетит!

С нахут препоръчваме да опитате още предложенията ни за яхния с нахут, вкусна салата с нахут или тези прекрасни разядки от нахут.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: