Начин на приготвяне
Първо сварете пастата, като следвате указанията на опаковката.
Прехвърлете я в цедка и я полейте със студена вода за кратко. Отцедете добре и я разбъркайте с малко зехтин, за да не слепва.
За майонезата чукнете яйцето в тесен и дълбок съд. Прибавете към него половината олио, солта и лимоновия сок.
Сложете пасатора на дъното и го включете. Дръжте в неподвижно състояние докато отдолу сместа започне да побелява.
В този момент налейте другата част от олиото, а пасатора започнете да изтегляте леко нагоре. Майонезата трябва да побелее и да се сгъсти.
В купа сипете охладените макарони и ги посолете. Добавете наситнения лук, рибата тон и майонезата. Овкусете с още лимонов сок и накрая сипете нарязаните на ситно маслини.
Разбърквайте и поднесете макаронената салата веднага или охладете в хладилника за няколко часа.
Салатата с макарони и риба тон е много вкусна.
Ако се чудиш какво друго да приготвиш с макарони, опитай тези вкусни макарони на фурна или си приготви едни макарони с кайма.