Edin.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата Айсберг с риба тон и рукола

Салата Айсберг с риба тон и рукола

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
467817k
Салата Айсберг с риба тон и рукола
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Много вкусна и свежа салата с риба тон, която може да си похапнете като една лека вечеря"

Необходими продукти

  • айсберг - 1 брой
  • рукола - 50 - 60 грама
  • риба тон - 100 - 120 грама от консерва
  • зехтин - 65 мл
  • шамфъстък - 25 г печен (без черупката)
  • пармезан - 65 грама
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в блендер пармезана. Към него добавете руколата, ядките, зехтина и чесъна. Смелете за кратко, като сместа не бива да става на каша.

Овкусете със сол и лимонов сок, добавете още зехтин, ако искате да е по-рядко.

Измийте и отцедете листата айсберг. Накъсайте ги на едро и ги смесете с дресинга.

Ако от дресинга ви остане, приберете го в бурканче и съхранявайте в хладилника.

Разпределете салатата в чинии и отгоре разпределете рибата тон.

Поднесете веднага зелената салата, за да е свежа и вкусна.

Салатата Айсберг с риба тон и рукола е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: