Edin.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата с аспержи, риба тон и нар

Салата с аспержи, риба тон и нар

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
474817k
Салата с аспержи, риба тон и нар
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Богата салата, подходяща и за най-капризните гости"

Необходими продукти

  • салата айсберг - 300 грама
  • риба тон - 90 грама
  • домати - 1 броя
  • моркови - 1/2 броя
  • бели аспержи - 230 грама консервирани
  • краставици - 200 грама
  • маслини - 7 - 8 броя
  • лук - 1/2 глава, бял салатен
  • нар - зрънца (за поръсване)
  • За дресинга
  • балсамова редукция
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте айсберга, прехвърлете го в цедката и го измийте хубаво. Отцедете.

Нарежете краставицата и моркова на тънки ивички, лука на полумесеци, а домата на парчета.

В голяма чиния за сервиране сложете в основата от айсберга, а другите зеленчуци разпределете както ви харесва.

Отцедете рибата тон от консервата и я сложете в двата края на чинията.

Украсете рибната салата с маслините, аспержите и зърната нар.

Смесете продуктите за дресинга и полейте салатата.

Поднесете веднага с питие по избор.

Салатата с аспержи, риба тон и нар е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: