Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Провансалски гулаш с говеждо

Провансалски гулаш с говеждо

НикиНики
Новак
13363k
Провансалски гулаш с говеждо
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Провансалски гулаш с говеждо - и апетитът ви е в кърпа вързан"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 800 грама
  • доматена паста - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета говеждото месо. Поръсете го с черен и червен пипер, посолете и оставете да се овкуси за около час.

Наситнете лука и го запържете в загрято олио. Добавете месото и го задушете до златист цвят.

Сипете доматената паста и сипете вряла вода. Поръсете с мащерката и захарта. Сложете капак и гответе гулаша на умерен огън.

Ако е необходимо, наливайте още гореща вода по време на готвенето.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте с гарнитура по избор.

Провансалският гулаш с говеждо е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: