Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Чорба с говеждо и свинско

Чорба с говеждо и свинско

Чорба с говеждо и свинско
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • говеждо месо - 750 г или телешко без кост
  • свински гърди - 350 г пушени без кост
  • лук - 1 глава кромид
  • праз - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • фиде - 200 г
  • масло - 60 г краве
  • магданоз - ¼ връзка
  • мащерка - на вкус, суха
  • целина - на вкус, суха
  • джоджен - на вкус, сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете леко в маслото нарязаното на парчета говеждо и свинско месо, сипете 2 чаши вода и варете, като обирате пяната.

Прехвърлете месото заедно с бульона в тенджера под налягане добавете наситнените морков, лук, праз и нарязаните на кубчета гърди.

Долейте 2 л вода и сипете мащерката, целината, джоджена и солта.

Затворете тенджерата, сложете я на силен огън и когато започне да съска, намалете котлона и варете 40 мин.

Отворете тенджерата, сипете фидето и варете 10 мин. тази телешка супа.

В чиниите с готовата чорба поръсете ситно нарязан магданоз и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: