Начин на приготвяне
Наситнете лука, киселото зеле и свинското месо.
Измийте добре ориза.
Загрейте олиото и запържете месото. Прибавете лука, а след 5 минути добавете и зелето.
Овкусете с двата вида пипер и дафиновия лист. Сипете водата и зелевия сок, сложете капака и оставете супата да кипне.
Намалете огъня и след 20-тина минути варене налейте около 500 мл топла вода.
Изчакайте да кипне отново и сипете ориза. Варете 20 минути и овкусете свинската супа с чубрицата.
Направете застройката, като за целта разбиете жълтъка със солта и киселото мляко.
Застройте внимателно супата, като я темперирате с част от бульона.
Махнете дафиновия лист, овкусете с чили и магданоз.
Куркудената чорба със свинско е много вкусна.