Начин на приготвяне
Изберете свинско месо, което има и сланина. Нарежете го на кубчета и прехвърлете в тенджера.
Налейте литър и половина вода и сложете да се вари. Когато кипне, трябва да премахнете пяната, която се образува по повърхността.
Наситнете и добавете в тенджерата чушката, моркова и лука. Когато зеленчуците поомекнат. прибавете и добре измития ориз.
Щом зрънцата ориз също омекнат и се сварят, добавете настърганите домати. Разбъркайте и налейте зелевия сок.
Оставете свинската супа да се вари на умерен огън още 10 минути. Накрая добавете чубрицата и черния пипер.
Охладете чорбата леко и я застройте с разбитото в киселото мляко яйце.
Свинската зелева чорба е готова.