Свинска зелева чорба

Свинска зелева чорба
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ще ви бъдем благодарни, ако приготвите и за нас една такава свинска зелева чорба"

Необходими продукти

  • зелев сок - 1.5 л.
  • ориз - 3/4 к.ч.
  • моркови - 1 брой
  • свинско месо - 400 грама
  • лук - 1 глава
  • домати - 5 с.л. (настъргани)
  • чушки - 1 бр.
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете свинско месо, което има и сланина. Нарежете го на кубчета и прехвърлете в тенджера.

Налейте литър и половина вода и сложете да се вари. Когато кипне, трябва да премахнете пяната, която се образува по повърхността.

Наситнете и добавете в тенджерата чушката, моркова и лука. Когато зеленчуците поомекнат. прибавете и добре измития ориз.

Щом зрънцата ориз също омекнат и се сварят, добавете настърганите домати. Разбъркайте и налейте зелевия сок.

Оставете свинската супа да се вари на умерен огън още 10 минути. Накрая добавете чубрицата и черния пипер.

Охладете чорбата леко и я застройте с разбитото в киселото мляко яйце.

Свинската зелева чорба е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: