Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Куркудена чорба със свинско

Куркудена чорба със свинско

Куркудена чорба със свинско
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Няма да ви броим паничките с тази чорбичка със свинско, но няма да са никак малко"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 грама шарено
  • ориз - 0.5 к.ч.
  • лук - 1 глава (или 1 стрък праз)
  • кисело зеле - 250 грама
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зелев сок - 1 литър
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • вода - 1.5 л
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • зехтин - 2 с.л. (олио)
  • чили
  • За застройката
  • кисело мляко - 150 грама
  • жълтъци - 1 брой
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, киселото зеле и свинското месо.

Измийте добре ориза.

Загрейте олиото и запържете месото. Прибавете лука, а след 5 минути добавете и зелето.

Овкусете с двата вида пипер и дафиновия лист. Сипете водата и зелевия сок, сложете капака и оставете супата да кипне.

Намалете огъня и след 20-тина минути варене налейте около 500 мл топла вода.

Изчакайте да кипне отново и сипете ориза. Варете 20 минути и овкусете свинската супа с чубрицата.

Направете застройката, като за целта разбиете жълтъка със солта и киселото мляко.

Застройте внимателно супата, като я темперирате с част от бульона.

Махнете дафиновия лист, овкусете с чили и магданоз.

Куркудената чорба със свинско е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: