Начин на приготвяне
Подберете си парче свинско месо, което няма кост. Ако изберете по-мазно месо, като свински гърди или врат, ще се получи по-крехко, защото няма да се изсуши при печенето.
Нарежете свинското и го прехвърлете в тенджера. Залейте с вода и сварете за 30-тина минути, като от време на време премахвате събралата се пяна.
Измийте добре ориза под студена течаща вода.
Наситнете лука и го запържете до омекване в загрят зехтин. Добавете ориза и пържете докато зрънцата станат стъклени. Овкусете с мащерка, черен пипер, сол и куркума. Свалете от огъня.
Отцедете свареното месо от водата и го прехвърлете в тава. Добавете запържения ориз и залейте със зеленчуков бульон.
Загрейте фурната на 180 градуса и пъхнете тавата с месото вътре. Печете ориза около 25 минути или до пълна готовност.
Свинското с ориз Класика е много вкусно.