Свинско с ориз Класика

Свинско с ориз Класика2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Класика си е оризът със свинско - никога няма да ни омръзне"

Необходими продукти

  • бульон - 4 ч.ч. зеленчуков
  • ориз - 2 ч.ч.
  • куркума - 1 ч.л.
  • свински врат - 600 грама (или гърди)
  • мащерка - 1 к.л.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете си парче свинско месо, което няма кост. Ако изберете по-мазно месо, като свински гърди или врат, ще се получи по-крехко, защото няма да се изсуши при печенето.

Нарежете свинското и го прехвърлете в тенджера. Залейте с вода и сварете за 30-тина минути, като от време на време премахвате събралата се пяна.

Измийте добре ориза под студена течаща вода.

Наситнете лука и го запържете до омекване в загрят зехтин. Добавете ориза и пържете докато зрънцата станат стъклени. Овкусете с мащерка, черен пипер, сол и куркума. Свалете от огъня.

Отцедете свареното месо от водата и го прехвърлете в тава. Добавете запържения ориз и залейте със зеленчуков бульон.

Загрейте фурната на 180 градуса и пъхнете тавата с месото вътре. Печете ориза около 25 минути или до пълна готовност.

Свинското с ориз Класика е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: