Телешко гулаш

MarianeMariane
Новак
6944
Телешко гулаш
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ще сънувате този телешки гулаш още същата вечер щом го опитате, обещаваме ви"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • сланина - 150 - 200 г
  • мас - 2 с.л.
  • лук - 3 - 4 глави
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • вино - 2 кафени чаши червено
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на едри парчета. Сланината нарязваме на кубчета и пържим в загрята мазнина, докато се стопи. Прибавяме нарязания на филийки лук и го запържваме до омекване.

Когато лукът се запържи, прибавяме телешкото месо и пържим до зачервяване от всички страни. Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме нарязаните на ситно морков и целина.

Заливаме продуктите с червеното вино и 1 ч.ч. гореща вода и варим до пълна готовност на месото.

Преди да свалим гулаша от огъня, добавяме разбитото кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: