Гулаш от мозък

MarianeMariane
Новак
6944420
Гулаш от мозък
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки мозък - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 4 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • бульон - 2 ч.ч. телешки
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото и запържваме лука до омекване. Прибавяме червения пипер, заливаме с бульона и оставяме за поври за кратко на умерен огън.

Когато лукът напълно се развари, слагаме млякото и размитото в студена вода брашно, и варим до леко сгъстяване.

Прибавяме нарязания на тънки филийки мозък, който сме освободили предварително от ципите, и варим 10-15 минути.

Преди да свалим ястието от котлона поръсваме с магданоз. Поднасяме гулаша с пюре от картофи или сварени макарони.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: