Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Телешки унгарски гулаш

Телешки унгарски гулаш

редакция:
MarianeMariane
Новак
69447
Телешки унгарски гулаш
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"През целия ден ще си мечтаете да се приберете и да си хапнете от този телешки гулаш."

Необходими продукти

  • телешко месо - 800 г
  • масло - 100 г
  • лук - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 30 г
  • каймак - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбира се телешко месо от врата или от плешката, нарязва се на по-дребни парчета и се запържва в горещото масло до зачервяване. Изважда се, прибира се на топло и в същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук.

Когато лукът омекне, се добавят брашното, червеният пипер, доматеното пюре, разтворено в малко вода и сол на вкус. Заливката се разрежда с топла вода, добавя се месото и киселия каймак.

Оставяте яденето да къкри на тих огън, като от време на време го разбърквате. Задушавате до готовност на месото.

По желание готовият гулаш може да се сервира към кнедли.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: