Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Телешки гулаш по сегедински

Телешки гулаш по сегедински

MarianeMariane
Новак
6944
Телешки гулаш по сегедински
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Слабост ни е така приготвеното телешкото месце"

Необходими продукти

  • телешко месо - 150 г бонфиле
  • мас - 20 г
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на порции и се задушава в маста. Когато месото порозовее, се прибавя лукът, нарязан на ивици.

Готви се на умерен огън до задушаването му, след което се поръсва с брашното и се зачервява с червения пипер.

Към продуктите се налива вода или бульон, посолява се и се вари на тих огън до готовност на месото. Преди да свалите гулаша от котлона, се пускат целите люти чушки.

Телешкият гулаш по сегедински се поднася с галушки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: