Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Телешки кебапчета с булгур по турски

Телешки кебапчета с булгур по турски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Телешки кебапчета с булгур по турски
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Телешки кебапчета, една богата салата и добър приятел за компания - какво по-хубаво от една такава вечеря - напитките оставаме на вас да изберете"

Необходими продукти

  • булгур - 100 г фин
  • телешка кайма - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • смлени бадеми - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - 2 ч.л.
  • канела - на вкус
  • сол
  • зехтин - за поръсване при запичането
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се накисва в гореща вода за около 30 минути. След като набъбне, се отцежда от водата и се смесва в друг съд с каймата, яйцето, смлените бадемите и накълцания на много ситно лук.

В сместа се добавят подправките и нарязания на ситно магданоз и се омесва добре.

Съдът с омесената кайма се завива с прозрачно фолио и се оставя за няколко часа да престои в хладилник.

Оформят се кебапчета в типичната за тях форма и се слагат в леко намазнена правоъгълна тавичка или върху хартия за печене.

Поръсват се леко със зехтин и се печат в предварително загрята на 190 °C фурна до готовност.

Поднесете телешките кебапчета с булгур по турски с гарнитура и сос по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: