Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Малки кебапчета по сръбски

Малки кебапчета по сръбски

Малки кебапчета по сръбски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"С каква салатка да поднесем тези сръбски кебапчета?"

Необходими продукти

  • газирана вода - 60 мл
  • телешка кайма - 500 г
  • чесън - 1 скилидки
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сланина - за скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете каймата през машинката за месо два пъти. Добавете кимион, червен пипер, черен пипер и сол. Сипете газираната или обикновена вода, сложете и содата, а после и чесъна. Омесете добре.

С мокри ръце оформете кебапчетата, наредете в чиния и покрийте с фолио.

Оставете телешките кебапчета в хладилника. На следващия ден намазнете скарата със сланина и печете от двете страни.

Поднесете малките кебапчета по сръбски с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: