Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Печени малки кюфтенца по шведски

Печени малки кюфтенца по шведски

ЗориЗори
Новак
15515k
Печени малки кюфтенца по шведски
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сочни малки кюфтенца, които"

Необходими продукти

  • кайма - 500 грама (смес)
  • лук - 1 малка глава
  • хляб - 2 филии стар
  • готварска сметана - 1 ч.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • готварска сметана - 1/2 ч.ч.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • бахар - 1/4 ч.л. (на прах)
  • джинджифил - 1/4 ч.л. на прах
  • магданоз - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отделете коричките на хляба. Прехвърлете филиите в купа и ги залейте със сметанта. Оставете хляба да се накиснете хубаво.

Коричките начукайте, за да се получи галета.

Загрейте маслото в тиган и запържете наситнения лук. Извадете го от тигана и го охладете.

Смесете го заедно с яйцето, каймата, черния пипер, солта, джинджифила, бахара, накиснатия хляб и магданоза. Омесете добре каймата.

Разтопете лъжица масло в подходяща тава за печене.

Оформете малки кюфтета и ги наредете в намаслената тава. Залейте ги с готварската сметана, разредена с бульона.

Поръсете кюфтенцата с галетата, която приготвихте от коричките хляб.

Сложете фолио за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кюфтетата за половин час.

Махнете фолиото накрая, за да се зачервят кюфтенцата.

Поднесете ги със соса от тавичката и по желание сладко от червени боровинки.

Печените малки кюфтенца по шведски са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: