Начин на приготвяне
Първо отделете коричките на хляба. Прехвърлете филиите в купа и ги залейте със сметанта. Оставете хляба да се накиснете хубаво.
Коричките начукайте, за да се получи галета.
Загрейте маслото в тиган и запържете наситнения лук. Извадете го от тигана и го охладете.
Смесете го заедно с яйцето, каймата, черния пипер, солта, джинджифила, бахара, накиснатия хляб и магданоза. Омесете добре каймата.
Разтопете лъжица масло в подходяща тава за печене.
Оформете малки кюфтета и ги наредете в намаслената тава. Залейте ги с готварската сметана, разредена с бульона.
Поръсете кюфтенцата с галетата, която приготвихте от коричките хляб.
Сложете фолио за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кюфтетата за половин час.
Махнете фолиото накрая, за да се зачервят кюфтенцата.
Поднесете ги със соса от тавичката и по желание сладко от червени боровинки.
Печените малки кюфтенца по шведски са готови.