Начин на приготвяне
Първо смесете в подходяща купа двата вида кайма. Махнете коричките на стария хляб и натрошете вътрешността в купа. Залейте с прясното мляко и оставете да се накисне хубаво.
Наситнете лука. Загрейте зехтина и го задушете до омекване. Свалете от огъня и извадете лука, оставете го да се охлади.
Омесете каймата с омекналия хляб, лука, яйцето и подправките. Оформете малки кюфтенца.
Загрейте маслото в голям тиган и изпържете кюфтенцата до хубав златист цвят. Отцедете ги върху кухненска хартия.
В същата мазнина пуснете и маслото за соса, добавете брашното и разбъркайте. След около минутка налейте бульона и разбъркайте до хомогенност.
Пуснете кюфтетата в соса и ги сгответе за 10-тина минути, като от време на време разбърквате.
Накрая прибавете заквасената сметана и овкусете с черен пипер и сол. Поръсете с прясно нарязан магданоз и след няколко минути ястието е готово.
Най-вкусните кюфтета по шведски са чудни!
Коментари