Начин на приготвяне
Настържете лука и целината, а чесъна пасирайте.
Омесете каймата заедно с целината, магданоза, чесъна и лука. Прибавете галетата и яйцето, овкусете с подправките и разбъркайте до хомогенност.
Оформете малки кюфтенца. Наредете ги в тава с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и ги изепчете за около 15 минути, обърнете и печете още 10 минути и от другата страна.
Междувременно кипнете телешкия бульон. Намалете силата на огъня и пуснете вътре кюфтетата. Сложете капак и ги задушете за 25 минути.
Извадете кюфтенцата и в бульона добавете крема сиренето и наситнените гъби. Гответе до омекване на гъбите.
Сварете малко паста и поднесете кюфтетата върху канапе от нея и щедро полети със сос.
Кюфтетата по шведски върху канапе от паста са чудни.